Strippenkaart Icon Strippenkaart

Hoi 👋. Maud hier.

Bedenker en maker van deze online strippenkaart app.

Ik ben coach voor zelfstandige professionals en programmeur. Sommige mensen vinden dat een rare combinatie, maar ja, mij past het perfect.

Als coach werkte ik al jaren met coaching-strippenkaarten. Die strippenkaarten maakte ik in een spreadsheet. Echt niet ideaal! Dus ik wilde een app. Dat was net het zetje wat ik nodig had om echt te leren programmeren

Ik had al een keer, in 2014, een iPhone app gemaakt. (Die bestaat niet meer.) Daarna lag het programmeren een tijd stil, maar voor de Strippenkaart besloot ik om het serieus aan te pakken.

En al die tijd wist ik: die strippenkaart app, die moet er een keer komen.

Zelf gebruik ik de Strippenkaart app met veel plezier voor mijn coaching. En ik vind het heerlijk dat ik nou eens kan laten zien hoe ik vind dat software gemaakt moet worden.

Aan de voorkant ('front end': wat je op je scherm ziet) kun je zien dat ik fan ben van "Don't make me think": als gebruiker wil je niet na hoeven denken over hoe het werkt. Het moet gewoon doen wat je verwacht. Het is een hoop gepuzzel om een programma zo te maken dat de gebruikers gemakkelijk hun weg vinden. Ik ben dol op dat soort gepuzzel.

Aan de achterkant ('back end', de code) houd ik ervan om mooie code te schrijven. Ruby is mijn favoriete programmeertaal. Echt, mooie code in Ruby is gewoon poëzie.

De kunst is om niet alleen mooie code te schrijven, maar het ook nog zo te doen dat je er als programmeur goed mee kan werken. Bij programmeren hoort namelijk dat je de hele tijd je code aan het veranderen bent. Omdat je een nieuw onderdeel toe wilt voegen. Of omdat de techniek zich weer ontwikkelt. We kennen allemaal verhalen van mensen die een website wilde laten opknappen, en dat de nieuwe websitebouwer dan zei: "Hier valt niet mee te werken, dat moet helemaal opnieuw."

Als je mooie, 'robuuste' code hebt, hoef je niet opnieuw te beginnen. Ik maak de Strippenkaart app zo dat ik erop verder kan bouwen. Als strippenkaart-gebruikers een nieuwe feature vragen, hoef ik niet steeds opnieuw te beginnen. Ik kan stap voor stap verbeteringen of nieuwigheden doorvoeren. Dat is de kaizen methode, en ook daar ben ik fan van.

Mooie code is code die zich steeds laat uitbreiden.

En daar kan ik dus lekker mijn analytische kant in kwijt, en de liefde voor mooie taal ;-)

Vanaf mijn studie heb ik altijd in de zakelijke dienstverlening gewerkt. Met de Strippenkaart breng ik nu een keer niet een dienst of kennis, maar een concreet produkt op de markt. Ook weer zo leuk van de Strippenkaart.

Je zult inmiddels wel begrijpen dat ik zelf erg dol ben op de Strippenkaart.

Ik hoop van harte dat jij er ook plezier van hebt.

Als je meer wilt weten over ondernemen met strippenkaarten, en hoe Strippenkaart.nl je daarbij kan helpen, laat je emailadres achter en je hoort van me!

Tot snel :-))

Maud

Klaar voor je gratis strippenkaarten?

Maak je account