Strippenkaart Icon Strippenkaart

De waarde van ondeclarabele uren

Pas nadat ik de Strippenkaart had gelanceerd, ontdekte ik een onverwachts extra voordeel. De Strippenkaart doet namelijk iets moois met je ondeclarabele uren.

De tijd die je kwijt (!) bent aan het onderhouden van je bedrijf, is bijna per definitie tijd waarin je geen waarde toevoegt voor je klant. Ik heb me daar eigenlijk altijd gewoon bij neergelegd. Voor de strippenkaarten die ik verkocht hield ik in mijn agenda (of in een spreadsheet, of in een handig overzicht in mijn laptop) het tegoed bij.

Ik probeerde natuurlijk óók van alles om die overhead handig in te richten. En daar komt dus ook de Strippenkaart uit voort.

Maar toen kwam de verrassing: met de Strippenkaart voeg je in je niet-declarable uren tóch (een beetje) extra waarde toe voor je klant. Kijk maar naar het verschil.

Zonder de Strippenkaart houd je je tegoed ergens bij: in je agenda (of waar stond het ook alweer?). Je houdt zelf bij wat het tegoed is, en als je klant vraagt hoe het ermee staat, zoek je dat gewoon even op (uhhh, waar staat het ook alweer? Ik zit nu niet achter mijn computer, ik mail het je later vandaag even. Het staat nu op mijn todolijst). Het bijhouden en bijwerken is nou precies zo’n klusje waar je klant eigenlijk niets aan heeft.

Mét de Strippenkaart stempel je de kaart online af. De klant heeft doorlopend toegang tot de link. Ik stuur hem toch nog even door als ik een strippenkaart hebt bijgewerkt.

Zo hebben jij en je klant altijd de up-to-date informatie over het tegoed.

In de Strippenkaart kun je bij elke strip ook nog een boodschap schrijven aan je klant. Handig om nog even terug te kijken bij de volgende afspraak/opdracht/job.

Je onderhoudt dus het contact terwijl je de overhead aan het afwikkelen bent.

Ik wist natuurlijk wel dat de Strippenkaart helpt om je ondeclarabele tijd efficienter en vrolijker te gebruiken. Maar dat het ook nog waarde toevoegt voor je klant? Onverwachte verrassing.

Ook proberen hoe dat werkt met notities bij een afgestempelde strip? Je krijgt de eerste 3 strippenkaarten gratis. Om uit te proberen wat voor waarde het toevoegt. Maak een account en benut die ondeclarabele uren.