Strippenkaart Icon Strippenkaart

Born organised? Echt niet!

Iemand vroeg me: Als je de Strippenkaart app gemaakt hebt, ben je zelf zeker heel “organised”?

Ik moest lachen, want ik had net een stapel ongesorteerde briefjes met aantekeningen opzijgeslingerd, een envelop gebruikt als onderzetter voor een dampend kopje koffie, en een ingewikkelde email waar ik aan was begonnen moest ik onderbreken voor deze zoom-afspraak. 😳

Ik “born organised”? Echt niet.

En juist daarom heb ik zoveel plezier van een online strippenkaart.

Ik had al een soort systeempje gemaakt met een spreadsheet. Dat was al best handig. Ik kon het al delen met mijn klanten, en het bijhouden van coachingsessies ging gemakkelijker dan ooit. (Nadat ik veel te lang gestoeid had met conditionele opmaak en zo.)

Daar zouden toch meer niet-born-organised strippenkaartverkopers van kunnen profiteren?

Daarom heb ik er een web app van gemaakt. En nu kan iedereen meegenieten.

Stel je voor. Je hebt een sessie met je klant afgerond. Tijd voor de administratie. Hoeveelste sessie was dit? Waar heb je het ook alweer opgeschreven? Stond het in je agenda, op een apart briefje of ergens in je computer.

Die tijd is voorbij. Je weet precies waar je naar toe moet: www.strippenkaart.nl. Je stempelt de kaart af, schrijft een aantekening voor je klant over wat jullie besproken hebben en wat de volgende stap is. Je stuurt de bijgewerkte kaart door naar je klant, die altijd online de strippenkaart kan checken.

Want dat is het voordeel van automatiseren: als de computer het voor je organiseert, hoef je dat zelf niet meer te doen.

Bingo!